Pàgines

dimarts, 31 de gener del 2012

L'esperanto també en un tòtem de l'Ordal

L’art de fer el Préssec… d’Ordal, a Subirats

Ara tothom té l’oportunitat de “fer el Préssec… d’Ordal” a Subirats. Coincidint amb la Festa Major de Sant Pau d’Ordal, l’Ajuntament de Subirats ha instal.lat un tòtem que anuncia el Mercat del Préssec d’Ordal durant tot l’any. Un rètol singular que permet fer-se una fotografia substituint el pinyol pel rostre dels visitants al cor del logotip del Préssec d’Ordal. L’escultor Josep Massana amb la col.laboració de la dissenyadora Imma Olivella, tots dos subiratencs, són els autors d’aquesta original obra d’art a base de metall i fusta. A més a més les lletres del Mercat del Préssec d’Ordal queden reflectides al terra per la llum del sol, de dia, i a la nit per l’enllumenat artificial. El lateral del tòtem informa de les dades de l’esdeveniment i dóna la benvinguda en set idiomes: català, castellà, francès, anglès, rus, xinés i esperanto. S’espera que aquesta divertida icona es converteixi en parada obligada per tothom que visiti el municipi de Subirats i especialment durant la celebració del Mercat del Préssec d’Ordal, organitzat pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a Sant Pau d’Ordal (Subirats).
Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. En el periode de recol.lecció també se celebra la Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal, on una vintena de restaurants del Penedès el.laboren plats amb la base d’aquesta fruita dolça de secà maridada amb el vi Dolç les Timbes, elaborat pel celler Albet i Noya especialment per a l’ocasió.

Font: Som Vilafranca