Pàgines

dimarts, 29 de novembre del 2011

Concert de Pixamandurries

Dissabte 26.11.2011 - 20.47 h
Pixamandúrries torna el 4 de desembre en un concert solidari a Barcelona
En suport a la campanya d'alliberament de Karina Germano
El grup en un assaig aquest dissabte

LA BISBAL.- El grup Pixamandúrries, en actiu entre els anys 1989 i 1995, torna el 4 de desembre en un concert solidari gratuït per a la campanya internacional d'alliberament de Karina Germano. Amb tot, volen ser prudents i encara que fa temps que es van retrobar, diuen que es tracta d'un retorn puntual. El concert se celebrarà a Sant Andreu Palomar (Barcelona).

Tot i estar més de 15 anys despareguts dels escenaris, tres dels últims cinc components de la banda es van integrar a Els pixes i, posteriorment, a Koalición Canalla, on segueixen. El grup el composen en Xevi (guitarra), en Quinti (bateria), en Joni (baixista), en Pine (guitarra) i en Jose (veus, bongos i gralla). Ara veuen l'ocasió de retrobar-se públicament, com fan dos grups més amb qui compartiran cartell el dia 4.

La formació va fer diversos concerts per Catalunya i gires per França i Alemanya. A més, va editar tres senzills: Quina vida (Picap, 1991), L'any dels gossos (Masterdisk, 1993) i Tierra y libertad (Tralla records, El Lokal i Capità swing, 1994). A més, va col·laborar en diversos recopilatoris.
Segons el baixista, Joni, que coneix a l'argentina Germano de l'època de joventut a Barcelona, aquesta es troba detinguda a Brasil amb cinc persones més acusada de segrest polític des del desembre del 2001. Inicialment van ser condemnats a 16 anys, xifra que va ascendir a 30 anys en apel·lar. Els diners de la barra serviran per donar suport a la seva campanya d'alliberament.

Dilluns oferiran dues cançons en descàrrega

Prèviament al concert aquest dilluns a les 00.00 hores oferiran en descàrrega des de la seva web el tema inèdit Escampa, a més de La bonaj vortoj (Les bones paraules), ambdós enregistrats el 1994. El segon forma part del recopilatori en esperanto Vinilkosmo, que la discogràfica Euroka va editar a França.

Font: Totbisbal