Pàgines

dimarts, 22 de febrer del 2011

El PP contra TVC

L'executiu valencià comandat pel Partit Popular de Francisco Camps ha aconseguit  culminar una de les seves obsessions polítiques: la fi de les emissions de Televisió de Catalunya (TVC), la televisió pública del Principat de Catalunya, a tot el territori valencià. Un canvi legislatiu d'última hora preveia sancions de 120.000 euros mensuals contra Acció Cultural del País Valencià, l'entitat cívica i cultural que des de l'any 1984 ha maldat per instal·lar repetidors arreu del territori per tal de fer arribar TV3, 3/24, 3XL i 33 a les llars del país.
Un atac a la llibertat d'expressió
La croada dels successius Governs valencians ve de lluny. Diversos presidents de la Generalitat han mirat de clausurar els repetidors des que es van posar en marxa. Però durant el mandat de Francisco Camps s'han intensificat els procediments judicials contra Acció Cultural, i s'han acumulat les sancions econòmiques. A hores d'ara, l'entitat cívica ja deu més de 600.000 euros a la justícia valenciana.
Els repetidors es van posar en marxa entre el 1984 i el 1986, després d'una campanya popular i amb el suport econòmic de més de 150.000 valencians. TV3 fou el primer canal en llengua catalana disponible al País Valencià, ja que la televisió autonòmica valenciana, Canal 9, no va començar les emissions fins l'any 1989.
L'any passat, davant l'assalt contra les repetidors, Acció Cultural va iniciar una campanya de recollida de signatures perquè el Congrés dels Diputats aprovés una nova llei facilitant la recepció de canals autonòmics en tots els territoris del domini lingüístic. L'acció va recollir més de 650.000 signatures arreu de l'Estat.
Resposta contundent a les xarxes socials
La notícia ha provocat una reacció immediata a internet, arreu dels Països Catalans. Des d'aquesta matinada, mitjans de comunicació com Vilaweb, MónDivers, L'Accent o Llibertat han escenificat una apagada informativa en solidaritat amb Acció Cultural, i altres webs han seguit l'exemple, com Esperanto.cat, Triallibres.com i Obra Cultural Balear, entre moltes d'altres. A Twitter, els hashtags #sensesenyal, #volemTV3 i País Valencià són 'trending topics' a l'Estat espanyol.
Més informació:
Font: Nationalia-Ciemen