Pàgines

dilluns, 8 d’octubre del 2007

Coses d'esperanto

El propassat dia 6 d'octubre Catalunya Ràdio va entrevistar, dins del programa L'Internauta, a dos membres de l'Associació Catalana d'Esperanto, en Ferriol Macip i en Hèctor Alòs. El col·loqui es va centrar principalment en la presència de l'esperanto a la xarxa. Podeu escoltar l'enregistrament clicant aquí.
-
Castanyada 2007 i IV Aplec de Tardor. La Castanyada, com el halloween dels països anglosaxons, prové d'una antiga festa ritual funerària. És una festa popular que se celebra l'1 de novembre, es mengen moniatos, castanyes, panellets i fruita confitada. La beguda típica de la 'castanyada' és el moscatell. Com cada any, el Centre d'Esperanto de Sabadell, ens organitzarà el sopar i la festa. La resta dels àpats ens els muntarem nosaltres mateixos ara que sabem que en som ben capaços.
Com és habitual en les trobades de tardor, practicarem esperanto (novells poseu-vos les piles), farem excursions i visites interessants a la zona. Cal destacar el museu molí paperer de Capellades i l'Abric Romaní, a la cinglera de Capellades, on s'hi troba una estació arqueològica del Paleolític Mitjà. Hi ha més propostes interessants.La casa té una capacitat màxima de 35 persones, per tant cal inscriure's el més aviat possible per tal d'assegurar-se la plaça.
Informació presa de: http://www.esperanto.cat.
-
El cinema no ha estat fins ara un món molt propici per a donar a conèixer l'esperanto. A part d'Incubus, un film de culte parlat íntegrament en aquesta llengua, l'esperanto a aparegut amb comptagotes en altres films. El més famós d'ells va ser El Gran Dictador, de Charles Chaplin, on el director va utilitzar rotulació en esperanto (amb algunes incorreccions) per les escenes del geto jueu. Podeu veure els fotogrames corresponents a aquestes escenes clicant aquí.